Placki ziemniaczane z gulaszem

0 (0 ocen)

  • 60 min

pycha

  • 60 min

Składniki:

  • na placki
    1 kg ziemniaków
    1 duża cebula
    3-4 łyżki mąki
    1 jajko
    sól
    pieprz
    pieprz ziołowy

    na gulasz
    500 g mięsa wieprzowego gulaszowego
    0,5 cebuli
    2 ząbki czosnku
    szczypta chili
    2 łyżki koncentratu pomidorowego
    sól
    pieprz
    300 ml rosołu

Placki ziemniaczane z gulaszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso i cebulę pokroić w kostkę, na patelni podsmażyć razem z cebulą, przyrumienić dobrze. Przełożyć do garnka, podlać rosołem i dusić ok 40 min z przyprawami. W razie potrzeby dolać rosołu. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy.

    Ziemniaki zetrzeć razem z cebulą, dodać przyprawy, jajko i mąkę i smażyć podlewając olejem spore placki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy