Placki ziemniaczane z groszkiem konserwowym

4.49 (169 ocen)

  • 40 min

Połączenie groszku z ziemniakami smakuję rewelacyjnie. Taka propozycja placków przypadła do gustu wszystkim domownikom.

  • 40 min

Składniki:

  • 6 średnich ziemniaków
    ½ puszka groszku konserwowego
    1 cebula
    3 ząbki czosnku
    2 jajka
    4 gałązki natki pietruszki
    5 łyżek mąki pszennej
    Sól
    Pieprz ziołowy
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki ziemniaczane z groszkiem konserwowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki i cebulę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
  • 2. Ząbki czosnku przecisnąć przez praskę. Dodać groszek, jajka i pokrojoną natkę pietruszki. Wszystko dobrze wymieszać.
  • 3. Posolić i dodać pieprzu ziołowego. Następnie dodać mąki, by powstała konsystencja niezbyt gęstej śmietany.
  • 4. Na patelni rozgrzać olej i smażyć placki z obu stron na złoty kolor. Podawać na ciepło.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować