Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

  • wyświetlono: 65 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Przepyszne placuszki z młodych ziemniaków z dodatkiem fasolki szparagowej i koperku. Polecam przepis.

636 G.P
  • 5 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

1 kg ziemniaków,
200 g fasolki szparagowej,
2-3 łyżki mąki,
2 jajka,
Sól i pieprz do smaku,
1 łyżeczka pieprzu ziołowego,
mały pęczek koperku.

Sposób przygotowania przepisu:

Placki ziemniaczane z fasolką szparagową i koprem

  • 1. Fasolkę szparagową gotujemy w lekko osolonej wodzie do miękkości. Kroimy na mniejsze kawałki.

    Ziemniaki obieramy i trzemy na tarce o małych oczkach.

    Odsączamy z nadmiaru wody.
    Koperek szatkujemy.

    Do ziemniaków dodajemy fasolkę i pozostałe składniki. Dokładnie mieszamy.

    Na patelnię wlewamy olej i rozgrzewamy.
    Wykładamy łyżką ciasto formując zgrabne placuszki.

    Smażymy z obu stron na złoty kolor.

    Podajemy z ulubionymi sosami.


    Smacznego ;)

Porady

Możemy rówież użyć mrożonej fasolki.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackiziemniakikoperekfasolka szparagowaobiad

Komentarze

Podobne przepisy

Placki ziemniaczane z kurczakiem i kukurydzą

Dodane przez: beetle

Placki ziemniaczane z kurczakiem i kukurydzą

Mała innowacja wszystkim dobrze...

Placki ziemniaczane z jarmużem i ziołami.

Dodane przez: zielony liść

Placki ziemniaczane z jarmużem i ziołami

Placki ziemniaczane z aromatycznymi...

chrupiące placki ziemniaczane z boczkiem i marchewką

Dodane przez: capri

chrupiące placki ziemniaczane z boczkiem...

Prawdą jest, że smacznie można...

"Placki ziemniaczane z kaszą i bitą śmietaną"

Dodane przez: Paulina Nosek

Placki ziemniaczane z kaszą i bitą śmietaną

Chrupiące, pyszne i w zupełnie...

Placki ziemniaczane z gulaszem

Dodane przez: dagita

Placki ziemniaczane z gulaszem

Po raz pierwszy robiłam takie duże...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE