Placki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Placków ziemniaczanych jadłam wiele, te smakują mi najbardziej. Chrupiąca skórka i wspaniały aromat.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 dużych ziemniaków
    2 jajka
    4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 ząbek posiekanego czosnku
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo:
    olej do smażenia
    ręcznik papierowy do osączania
    Sos:
    3 łyżki jogurtu greckiego
    2 łyżki śmietany 18%
    1 ząbek posiekanego czosnku
    2 łyżki kiełków z jarmużu
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki Sosy

Placki ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • p 1. Składniki sosu łącze ze sobą i odstawiam do schłodzenia.
  • p 2. Ziemniaki obieram, trę na tarce o małych oczkach, mieszam z jajkiem, mąką, czosnkiem, czosnkiem niedźwiedzim. Doprawiam solą i pieprzem.
  • jk 3. Z masy smażę placki na oleju, na rumiano.
  • p 4. Placki osączam z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym. Podaję ze schłodzonym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować