Delikatna odmiana placków ziemniaczanych .Zrobione z młodych ziemniaków,z młodą cukinią i serem smakują wybornie.Polecam z sosem gulaszowym;
40 min
Składniki:
Składniki dla ok 4 osób:
0,5 kg młodych ziemniaków
1/2 średniej wielkości młodej cukinii
1 cebula
3 łyżki mąki
10 dag sera żółtego
sól
pieprz
natka pietruszki
olej do smażenia
1 jajko
Placki ziemniaczane z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i cebulę obrać zetrzeć jak na placki ziemniaczane.Cukinię i ser zetrzeć na grubych oczkach.Pietruszkę posiekać.Wszystkie składniki wymieszać ,dodać jajko,mąkę i doprawić solą ,pieprzem.Smażyć na złoty kolor z każdej strony.Podawać np z sosem gulaszowym.
Komentarze