Placki ziemniaczane "The day after"

4.51 (176 ocen)

  • 15 min

"The day after" to nazajutrz. Z wczorajszego obiadu zostało mi kilka placków ziemniaczanych...

  • 15 min

Składniki:

  • - placki ziemniaczane
    - tyle samo plasterków szynki
    - dwa razy tyle plasterków sera salami
    - słonecznik
    - pomidory suszone z bazylią i czosnkiem
    - szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.51 (176 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane Ser

Placki ziemniaczane "the day after" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Placki układamy na blasze do pieczenia. Na plackach układamy: plasterek sera, plasterek szynki, plasterek sera. Posypujemy słonecznikiem i pomidorami z bazylią i czosnkiem.
  • 2. Zapiekamy 10 min.w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.

Porady

Oprócz (albo zamiast) szynki można dać podsmażone pieczarki, ale wtedy czas przygotowania się wydłuży. Zamiast pomidorów z bazylią i czosnkiem można dodać inne ziółka, ale w tej wersji placki były świetne.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser żółty

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować