Placki ziemniaczane nadziewane wątróbką

  • wyświetlono: 91 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Nasze Babcie robiły je bardzo często.

profilowe
  • 7 porcje
  • 70min
  • Łatwy

Składniki

Składniki:
Ziemniaki ½ kg
Mąka 15 dag
Sól i pieprz do smaku
Składniki na nadzienie:
Wątróbka drobiowa 60 dag
Cebula biała 2 szt.
Sól i pieprz do smaku
Papryka wędzona mielona do smaku
Olej 3 łyżki
Natka pietruszki 3 łyżki
Tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki ziemniaczane nadziewane wątróbką

  • 1. Ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, wystudzić i zmielić. Wsypać mąkę, doprawić solą, zgnieść twarde ciasto, wałkować na stolnicy cienkie placuszki i smażyć z obu stron na oleju na złoto. Oczyszczoną wątróbkę pokroić razem z cebulą, wymieszać z natką pietruszki i przełożyć na rozgrzaną patelnię z tłuszczem, obsmażyć, wrzucić przyprawy i smażyć jeszcze przez 3 minuty. Przygotowane placki przełożyć przygotowaną wątróbką i podawać na ciepło.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

wątróbkaziemniaki

Komentarze

Podobne przepisy

Placki rzeszowskie

Dodane przez: Krzysiek_gotuje

Placki rzeszowskie

Przepis na tanie i smaczne placki...

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Dodane przez: Ola1984

Serowo-ziołowe kulki ziemniaczane

Proste w przygotowaniu, chrupiące...

Faszerowane jajka wielkanocne

Dodane przez: codziennikkulinarny

Nadziewane jajka wielkanocne

Dziś dzielę się z Wami szybkim...

jk

Dodane przez: Jola1977-1977

Placki czosnkowe

Takiego placka z powodzeniem możemy...

Ogórki nadziewane

Dodane przez: Fitness Monika

Ogórki nadziewane

Sezon na świeże ogórki, rzodkiewki...

Faworki ziemniaczane

Dodane przez: danusia19671

Faworki ziemniaczane

Chrupiące z dodatkiem czosnku i...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE