Placki ziemniaczane z rukolą i kwaśną śmietaną

0 (0 ocen)

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Zapraszam na placki ziemniaczane. Przygotowane z dodatkiem rukoli i kwaśnej śmietany smakują wyśmienicie. Polecam.

  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,6 kg ziemniaków
    1 duże surowe jajko
    solidna garść rukoli
    2 łyżki z czubkiem kwaśnej śmietany
    1 cebula dymka
    2 łyżki mąki orkiszowej
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Placki ziemniaczane

Placki ziemniaczane z rukolą i kwaśną śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Cebulę obieramy i kroimy razem ze szczypiorkiem na drobno. Rukolę kroimy na bardzo drobno. Do miski z ziemniakami dodajemy resztę składników i mieszamy.
    Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placuszki z obu stron na złoty kolor. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z tłuszczu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować