Placki z selera

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Wcześniej myślałam, że placki mogą być tylko ziemniaczane, ale z biegiem moich eksperymentów w kuchni poznałam wiele innych możliwości wykorzystania warzyw. Tak oto powstały chrupiące placki z selera, które bardzo posmakowały mojej rodzinie.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 średni seler,
    2 jajka,
    3 łyżki mąki pszennej,
    sól i pieprz do smaku,
    1 mała cebula,
    2 łyżeczki posiekanej natki pietruszki,
    olej do smażenia.

Placki z selera - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Selera obrać ze skóry i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokroić w drobną kostkę. Selera wymieszać z cebulą, dodać jajka, mąkę, natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Na rozgrzanym oleju nakładać porcję ciasta i piec na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy