Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Lubicie połączenie banana z masłem orzechowym? A banana z masłem orzechowym i serem żółtym? Ja uwielbiam ten smak i bardzo często przyrządzam sobie placki albo omlety z tymi właśnie dodatkami. Dziś padło na placki z płatków ryżowych błyskawicznych, do których dodałam plasterki banana i oprószyłam serem żółtym. Wyszło pysznie. Spróbujcie :)

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 30g płatków ryżowych błyskawicznych
    – 30g twarogu delikatnego (u mnie firmy President)
    – 1 jajko
    – 1/3 łyżeczki sody oczyszczonej
    Dodatkowo:
    – 1 mały banan
    – 20g twardego sera żółtego (u mnie morski)
    – 1 łyżka masła orzechowego (u mnie domowe)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placki z płatków ryżowych z bananem, serem żółtym i masłem orzechowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z twarogiem i sodą, dodać płatki, wymieszać dokładnie i odstawić na około 5-7 minut. Nieprzywierającą patelnie mocno rozgrzać, posmarować kapką oliwy lub innym ulubionym tłuszczem. Banana pokroić w cienkie plasterki, ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach. Ciasto wykładać łyżką na rozgrzaną patelnie i smażyć pod pokrywką z dziurką. Kiedy wierzch się zetnie, przewrócić placki na drugą stronę, wyłożyć krążki banana i posypać serem, smażyć pod pokrywką z dziurką przez kolejne 2 minuty. Gotowe placki wyłożyć na talerz, na każdy placek wyłożyć odrobinę masła orzechowego. Swoje placki polałam miodem i oprószyłam cynamonem. Można je również polać syropem z agawy, klonowym lub innym ulubionym syropem i podać z ulubionymi owocami. Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować