Placki z młodej kapusty z łososiem wędzonym i mozarellą

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Te placki wyszły przepyszne! Delikatna młoda kapusta, lekko słony łosoś wędzony i pyszna mozarella – to składniki, które idealni łączą się w pyszną całość. Polecam

  • 25 min
  • Dla 2 osób
  • Średni

Składniki:

  • – 200g młodej kapusty
    – 1 jajko
    – 80g łososia wędzonego
    – 60g twardej mozarelli
    – 30g jogurtu naturalnego
    – 40g mąki (u mnie ryżowa)
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie kurkuma i pieprz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z młodej kapusty z łososiem wędzonym i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę bardzo drobno poszatkować, dodać szczyptę soli i dokładnie wymieszać. Najlepiej wymieszać ręką delikatnie zgniatając kapustę. Posoloną kapustę odstawić na około 5 minut. Następnie dodać łososia pokrojonego w drobną kostkę, mozarellę startą na tarce na dużych oczkach i resztę składników i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć z obu stron na rumiano, na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni. Placki są bardzo delikatne i miękkie, dlatego należy ostrożnie odwracać je na drugą stronę. Podawać z ulubionymi dodatkami. Idealni smakują z jogurtem naturalnym.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Łosoś wędzony Młoda kapusta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować