PLACKI Z MARCHEWKĄ I AWOKADO pieczone

4.5 (143 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Połączenie marchewki i awokado okazało się strzałem w dziesiątkę. Całość dopełnia delikatny posmak cynamonu i cytryny. Gwarantuję Wam, że te placuszki to smak, który zachwyci każde podniebienie! Dodatkowo są bardzo zdrowe.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 cebula
    3 marchewki
    sok z 1/2 cytryny
    1/2 miękkiego awokado
    szczypta cynamonu
    szczypta ostrej papryki
    szczypta pieprzu ziołowego
    1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    szczypta soli i pieprzu czarnego
    5 łyżki płatków owsianych błyskawicznych
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z marchewką i awokado pieczone - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę obrać i ugotować w osolonej wodzie, aż do miękkości. Odstawić do ostygnięcia. Piekarnik nagrzać do 180 stopni (opcja grzania: termoobieg). Awokado obrać ze skórki, pozbawić pestki. Cebulę obrać i drobno posiekać. Marchewkę zblendować razem z awokado i cebulą na gładką, jednolitą masę. Dodać jajko, sok wyciśnięty z cytryny płatki owsiane oraz przyprawy: cynamon, paprykę ostrą i słodką, pieprz czarny, pieprz ziołowy, sól. Wszystko razem dokładnie wymieszać. Masę rozłożyć za pomocą łyżki na blaszce wyłożonej matą silikonową (lub papierem do pieczenia), tak aby powstało dziewięć placków. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 30 minut. Po tym czasie placuszki wyjąć, przełożyć na talerz i podawać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować