Placki z mąki ryżowej z czarnymi porzeczkami

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Delikatne placuszki z aromatycznymi porzeczkami, na śniadanie wyśmienite.

  • 15 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 szkl. maki ryżowej
    1 szkl. mleka
    1 jajko
    2 łyżki cukru
    szczypta soli
    szczypta sody
    Dodatkowo:
    1 szkl. czarnej porzeczki
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania

Placki z mąki ryżowej z czarnymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki z mąki ryżowej z czarną porzeczk 1. Składniki placków miksuję mikserem. Dodaję porzeczki, mieszam. Odstawiam na 10 minut.
  • Placki z mąki ryżowej 2. Smażę na rumiano na rozgrzanym oleju.
  • Placki 3. Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy