Placki z kukurydzy

5 (1 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

W krótkim czasie można przygotować lekkie, smaczne, sycące, no i tanie śniadanie.

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kukurydza (z puszki): 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - cebula (mała): 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - mąka: 3 łyżki
    - curry: 0.5 łyżeczki
    - pieprz cayenne: 0.5 łyżeczki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - sól (do smaku): 0.5 łyżeczki
    - olej (do smażenia): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kukurydzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę odcedzić i rozgnieść. Cebulę i czosnek obrać, cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, podsmażyć na łyżce oleju, przestudzić. Połączyć z mąką, kukurydzą, jajkiem, przyprawami i proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać.
  • 2. Rozgrzać łyżkę oleju, nakładać małe porcje i smażyć z obu stron na rumiano. Usmażone układać na ręczniku kuchennym, aby osączyć je z nadmiaru tłuszczu.
  • 3. UWAGA: placki lubią się przypalać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kukurydza

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować