Placki z kaszy jęczmiennej

0 (0 ocen)

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Placki z kaszy jęczmiennej to doskonały dodatek do gulszy i sosów o zdecydowanych smakach.

  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - kasza jęczmienna ugotowana: 100 gramów
    - ziemniaki srednie: 2 sztuki
    - jajko surowe: 1 sztuka
    - pietruszka natka: 1 pęczek
    - sól, pieprz czarny do smaku: 1 szczypta
    - olej do smażenia placków: 1 szklanka
    - cebula mala: 1 sztuka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Jajko

Placki z kaszy jęczmiennej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Krok 1 -połaczenie składników na placki 1. Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu, ziemniaki zetrzeć na dużych oczkach, cebulkę pokroić w kostkę.Dodać jajko. Doprawić. Wszystkie składniki wymieszać aż do połaczenia.Dodać natkę pietruszki i jeszcze raz wymieszać.
  • Krok 2 -smażenie placków 2. Formować placuszki i smażyć na oleju aż do zarumienienia z obydwu stron.
  • Krok 3 3. Placuszki osuszyć z oleju.
    Można je sobie przygotować wcześnie a później odgrzeać w piekarniku ( 5 minut 180 stopni).
  • Krok 4 - Gotowe placuszki 4. Gotowe placuszki najczęściej podaje z mięsnym gulaszem.
    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kasza

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować