Placki z kapusty włoskiej

4.5 (185 ocen)

Proste a całkiem smaczne lekkie danie obiadowe. Danie z kuchni góralskiej.

Składniki:

  • 1 główka kapusty włoskiej
    1 jajko
    2-3 łyżki mąki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z kapusty włoskiej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę obrać z zewnętrznych liści, ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić ,przestudzić i zemleć, doprawić, wbić jajko, dodać mąkę. Smażyć jak placki ziemniaczane na tłuszczu z obu stron na rumiano.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować