Placki z jabłkami

5 (178 ocen)

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Propozycja słodkiego podwieczorku.

  • 30 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 duże jabłka - antonówki
    2 jajka
    szklanka mleka
    budyń śmietankowy z cukrem
    6 łyżek kopiatych mąki pszennej
    łyżeczka posiekanej drobniutko mięty
    szczypta soli
    cukier puder do oprószenia

    olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki Placki z jabłkami

Placki z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka ze skórką zetrzeć na tarce do warzyw, w zapałkę.
    Mleko, jajka, budyń , mąkę , miętę i sól dobrze wymieszać. Dodać jabłka.
    Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowym na złoty kolor.
    Podawać posypane obficie cukrem pudrem.
    Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Spotkanie rodzinne

Podobne przepisy

To może cię zainteresować