Tak przygotowane placki doskonale posmakują na śniadanie czy obiad w gronie rodziny czy znajomych :)
30 min
Dla 4 osób
Łatwy
Składniki:
700 g dyni bez skóry i pestek
250 g sera feta
2 łyżki prażonych pestek dyni
2 łyżki posiekanego koperku
2 jajka
6 łyżek mąki pszennej
sól i pieprz do smaku
Dodatkowo:
olej do smażenia
Placki z dyni , sera feta i prażonych pestek dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Dynię trę na tarce o dużych oczkach , dodaję do niej pół pokrojonego sera feta , koperek, pestki dyni , jajka , mąkę , doprawiam solą - umiarkowanie , bo ser feta jest już słony i pieprzem , mieszam . Na rozgrzanym oleju z masy smażę placki z obu stron na rumiano . Osączam z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku , podaję z kostkami pozostałego sera feta :)
Komentarze