Placki z cukinii z pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne placuszki z cukinii z dodatkiem pieczarek - fajny dodatek do mięsnego obiadu lub jako przekąska z dipem jogurtowym / ziołowym.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 średniej wielkości cukinie,

    250 g pieczarek,

    2 jajka,

    5 łyżek mąki pszennej,

    sól, pieprz

    olej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, ścieramy na grubych oczkach. Posypujemy łyżeczką soli, odstawiamy, aby puściła wodę, którą odsączamy.

    Pieczarki ścieramy na małych oczkach, podsmażamy na bardzo niewielkiej (a najlepiej bez) ilości oleju przez 3-4 minut, aby odparował nadmiar wody.

    Do cukinii dodajemy pieczarki, jajka, mąkę, szczyptę pieprzu.

    Wszystko razem mieszamy. Smażymy na niewielkiej ilości tłuszczu na bardzo rozgrzanej patelni, nakładając po około łyżce na placek.

    Smażymy na średnim ogniu na rumiano z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować