Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Placuszki są pyszne i puszyste, a masło orzechowe nadało im wspaniałego posmaku. Cukinii praktycznie nie czuć, więc są także świetnym sposobem na przemycenie tego warzywa do diety osób, które za nią nie przepadają.

  • 15 min
  • Dla 2 osób

Składniki:

  • (około 8 większych sztuk)
    100g cukinii
    50g mąki żytniej
    2 jajka
    2 łyżki masła orzechowego (płaskie)
    2 łyżki miodu
    Ponadto:
    masło/olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukinii z masłem orzechowym i mąką żytnią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć (młodą ze skórką, starszą należy obrać) na tarce o dużych oczkach, a następnie dokładnie połączyć z pozostałymi składnikami.
    Na patelni rozgrzać odrobinę masła/oleju i za pomocą łyżki - wykładać dość spore porcje ciasta.
    (1 łyżka stołowa na 1 placuszek.)
    Placki smażyć z obu stron na lekko rumiany kolor.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Masło orzechowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować