Placki z cukini z młodą fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Fasolkę szparagową opłukać , odciąć końce, pokroić na około 4 cm paski.
Cukinie umyć pod bieżąca wodą, zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać jajko,śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę, mąkę oraz przyprawy.
Wymieszać na jednolitą masę.
Rozgrzać patelnię z olejem , kłaść łyżka porcję ciasta cukiniowego formując placki a następnie na wierzch każdego placka układać kawałki fasolki szparagowej , lekko ją wtapiając w masę.
Placki cukiniowe z fasolką smażyć na średnim ogniu około 3 minuty z obu stron na złocisto.
Po usmażeniu układać je na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
Smacznego:)
Porady
Placuszki z cukinii można podawać z jogurtem, śmietaną lub ulubionym sosem
Sa smaczne ja ciepło oraz na zimno.
Komentarze