Placki z cukini z młodą fasolką szparagową

4 (1 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

niezwykle delikatne cukiniowe placuszki i młoda fasolka szparagowa-idalnie doprawione smakują nieziemsko!

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 1 mniejsza cukinia
    2 garście młodej cienkiej fasolki szparagowej
    1 jajko
    3-4 łyżki mąki pszennej
    1 łyżeczka kwaśniej śmietany
    1 mały ząbek czosnku
    garść świeżej posiekanej natki
    sól morska
    pieprz świeżo zmielony
    szczypta cukru
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Placki z cukini z młodą fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę szparagową opłukać , odciąć końce, pokroić na około 4 cm paski.
    Cukinie umyć pod bieżąca wodą, zetrzeć na tarce o dużych oczkach,dodać jajko,śmietanę, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę, mąkę oraz przyprawy.
    Wymieszać na jednolitą masę.
    Rozgrzać patelnię z olejem , kłaść łyżka porcję ciasta cukiniowego formując placki a następnie na wierzch każdego placka układać kawałki fasolki szparagowej , lekko ją wtapiając w masę.
    Placki cukiniowe z fasolką smażyć na średnim ogniu około 3 minuty z obu stron na złocisto.
    Po usmażeniu układać je na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru tłuszczu.
    Smacznego:)

Porady

Placuszki z cukinii można podawać z jogurtem, śmietaną lub ulubionym sosem Sa smaczne ja ciepło oraz na zimno.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Fasolka szparagowa Zielona fasolka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować