Placki z cukini z leśnymi grzybami i zielonym groszkiem

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

smaczne placki z cukini z lesnymi grzybami i zielonym groszkiem-szybkie zdrowe aromatyczne!polecam.

  • 25 min
  • Dla 6 osób
  • Średni

Składniki:

  • 2 małe cukinie
    200 g świezych grzybów leśnych -borowniki, prawdziwki)
    3 łyżki zielonego groszku( u mnie z puszki)
    1 mała cebula
    1 ząbek czosnku
    2 jajka
    4 łyzki mąki pszennej
    olej lub oliwa do smażenia
    ostra papryka
    - pieprz czarny świeżo grubo zmielony
    tymianek
    - sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki z cukini z leśnymi grzybami i zielonym groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Grzyby oczyszczamy . Kroimy w kostke oprószamy tymiankiem sola i pieprzem i szklimy na rozgrzanej oliwie.Odstawiamy do przestudzenia.
    2. Cukinie myjemy, osuszamy, odcinamy końce i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Startą cukinie odstawiamy na chwilę, aby odpowiednio puściła sok, a następnie dobrze odciskamy z nadmiaru soku.
    3. Do odciśniętej cukinii dodajemy zeszklone grzyby lesne , zielony groszek , startą na tarce cebulę, jajka, mąkę , przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku.
    4. Porcje masy nakładamy łyżką na dobrze rozgrzany olej lub oliwę i smażymy z obu stron na delikatnie złoty kolor. Po usmażeniu układamy placki na ręczniku papierowym, aby odsączyć je z nadmiaru oleju.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Grzyby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować