Placki z cukinii przekładane szynką i serem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Idealne dla smakoszy cukini , smaku dodatkowo nadaje im ser w polaczeniu z szynka.

  • 40 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300 gr cukini
    1 sredni ziemniak
    1 jajko
    1 kopiasta lyzka maki pszennej
    sol,pieprz
    4 plastry szynki
    4 plastry sera zoltego
    olej do smazenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Placki

Placki z cukinii przekładane szynką i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinie zetrzec na tarce o duzych oczkach,ziemniaka na malych oczkach i odsaczyc z nadmaru wody,ktora po starciu na tarce sie utworzy.Wymieszac razem z cukinia,jajkiem ,maka i doprawic do smaku.Z tak przygotowanej masy smazymy placuszki na zloty kolor z obydwu stron (powinno wyjsc 8 ) Na polowe jeszcze cieplych dajemy plaster sera i plaster szynki i przykrywamy pozostalymi cieplymi plackami.Tak przygotowane sa gotowe do spozycia.

Porady

Wazne jest to,zeby ser nalozyc na placki jak sa jeszcze cieple,wowczas sie lekko roztopi i jest smaczniejszy.Ja nakladam juz podczas smazenia kiedy z jednej strony jest gotowy a z drugiej konczy sie smazyc. Mozna tez przed podaniem wstawic do nagrzanego piekarnika na 10'

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować