Placki warzywne

4.5 (154 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Kiedyś miałam usmażyć placki ziemniaczane, ale ponieważ lubię sobie poeksperymentować, nieco przerobiłam przepis. Wyszły super!

Składniki:

  • 3 duże marchewki
    1 pietruszka
    1 mały seler
    1 duża cebula
    5 dużych ziemniaków
    sól
    pieprz
    3 jajka
    mąka (tyle, aby masa była zwięzła)
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, chwilę ugniatamy ręką, aby masa puściła trochę soku.
  • 2. Do masy dodajemy jajka, mąkę, mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy placki z obu stron, aż się apetycznie zezłocą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka Seler Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_01-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować