40 dkg szpinaku mrożonego
50 dkg ziemniaków
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
bułka tarta
sól.pieprz
szczypiorek z cebuli
szczypiorek z czosnku
oliwa do smażenia
kucharek
Sposób przygotowania przepisu:
Placki szpinakowo-ziemniaczane
1.
Szczypiorki posiekać , usmażyć. Dodać odsączony szpinak , sól.pieprz. Dusić do całkowitego odparowania wody, doprawić kucharkiem.
Ziemniaki obrać i ugotować.Odcedzić , przepuścić przez praskę i wymieszać ze szpinakiem. Dodać jajka, mąkę i jedną łyżkę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Po wymieszaniu masy szpinakowo-ziemniaczanej formować małe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju przez kilka minut. Podawać na gorąco ze śmietaną. Smacznego.
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze