Placki szpinakowo-ziemniaczane

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam pyszne placuszki szpinakowo-ziemniaczane

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 dkg szpinaku mrożonego
    50 dkg ziemniaków
    2 jajka
    2 łyżki mąki pszennej
    bułka tarta
    sól.pieprz
    szczypiorek z cebuli
    szczypiorek z czosnku
    oliwa do smażenia
    kucharek

Placki szpinakowo-ziemniaczane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szczypiorki posiekać , usmażyć. Dodać odsączony szpinak , sól.pieprz. Dusić do całkowitego odparowania wody, doprawić kucharkiem.
    Ziemniaki obrać i ugotować.Odcedzić , przepuścić przez praskę i wymieszać ze szpinakiem. Dodać jajka, mąkę i jedną łyżkę bułki tartej. Doprawić solą i pieprzem. Po wymieszaniu masy szpinakowo-ziemniaczanej formować małe kotleciki. Obtoczyć w bułce tartej i smażyć na oleju przez kilka minut. Podawać na gorąco ze śmietaną. Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy