Placki serowe z botwinką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Taaaakie pyszne placki zrobiłam na śniadanie, że muszę się podzielić z Wami tym prostym przepisem. Jak zwykle wymieszałam to co miałam pod ręką i wyszło coś pysznego. Jestem bardzo zadowolona z tego przepisu i na pewno te placuszki będą często gościć na moim stole. Polecam

  • 15 min
  • Dla 9 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 50g liści botwinki razem z łodyżkami
    – 2 jajka
    – 70g jogurtu naturalnego typu greckiego
    – 1 duża kulka mozarelli (125g)
    – 40g mąki kukurydzianej
    – 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie czosnek granulowany, kurkuma, czubryca zielona, sól i pieprz)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki Śniadanie

Placki serowe z botwinką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki serowe z botwinką 1. Botwinkę umyć, osuszyć i drobno posiekać. Mozarellę pokroić w drobną kostkę. Jajka rozbełtać z jogurtem i przyprawami, dodać botwinkę, mąkę, mozarellę i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na małym ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na złoty kolor. Placki wykładać łyżką (po 1,5 łyżki na 1 sztukę) w niewielkiej odległości od siebie.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować