Placki ryżowe z budyniem

  • wyświetlono: 290 |
  • dodany do książki kucharskiej: 1 |
  • polecenia: 0

Placki ryżowe idealne na śniadanie lub kolację. Jeśli zostanie Wam ugotowany ryż z dnia poprzedniego to można go wykorzystać do usmażenia takich placuszków.

smak i uczucie
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

100 g ugotowanego ryżu
2 jajka
3/4 szklanki mleka
1 budyń waniliowy
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
cukier według własnego smaku
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Placki ryżowe z budyniem

  • 1. Ugotowany ryż zblendować , dodać pozostałe składniki i wymieszać.
    Na patelni rozgrzać olej i wlewać łyżką małe placki.
    Smażyć na rumiano z dwóch stron.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

ryżplackinaleśnikidla dziecibezglutenowe

Komentarze

Podobne przepisy

Placki tortilli pszenno-ryżowe

Dodane przez: BABECZKA 35

Placki tortilli pszenno-ryżowe

Takie placki są trochę twardsze...

PLACKI Z BATATÓW

Dodane przez: Kuchnia MagdaLeny

Placki z batatów

Placki z batatów w wersji wytrawnej...

Dodane przez: halinaczaplicka

Placki ryżowo-pomarańczowe

W szafce zobaczyłam ryż błyskawiczny,myślę...

Dietetyczne placki ziemniaczane z piekarnika (bez tłuszczu)

Dodane przez: AnkaFiranka

Dietetyczne placki ziemniaczane z piekarnika

Te dietetyczne placki ziemniaczane...

Placki ziemniaczane z gulaszem

Dodane przez: dagita

Placki ziemniaczane z gulaszem

Po raz pierwszy robiłam takie duże...

dyniowe placki z bananem

Dodane przez: Bożena Z.

Placki dyniowe z bananem

smaczne słodkie i sycące - placki...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE