Placki ryżowe

  • wyświetlono: 198 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 0

Placki są pyszne, z wyraźnym smakiem ryżu, bardzo delikatne i wystarczająco słodkie. Oprócz owoców, nie potrzeba żadnych innych dodatków.

NTW11
  • 4 porcje
  • Łatwy

Składniki

- mleko ryżowe: 500 mililitrów
- ryż, ugotowany: 250 gramów
- mąka orkiszowa: 100 gramów
- jajka organiczne: 2 sztuki
- cukier brązowy: 2 łyżeczki
- cynamon: 1 łyżeczka
- olej do smażenia: 2 łyżki

Sposób przygotowania przepisu:

Placki ryżowe

  • Placki ryżowe1. Z ryżu zrobić puree, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Smażyć na patelni, na średnim ogniu, każdą stronę na złoty kolor. Placki znakomicie nadają się na śniadanie.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

śniadaniemąka orkiszowamleko ryżowezdrowe_danieugotowany ryż

Komentarze

Podobne przepisy

image-19eciwk

Dodane przez: xamelka1

Ryżowe placki z jabłkiem i cynamonem

Chyba każdy zna smak ryżu na mleku...

Placki kartoflano-ryżowe

Dodane przez: RedakcjaPP

Placki kartoflano-ryżowe

Jestem pedagogiem. Wychowuję 2,5-letnią...

Racuchy z ryżem

Dodane przez: fuzja

Racuchy ryżowe

Racuchy ryżowe - świetny pomysł...

Mleczne placki

Dodane przez: Malinka5

Mleczne placki

Wszystko co z mlekiem w proszku...

Placuszki ryżowe

Dodane przez: JoAnkaW

Placuszki ryżowe

Został Ci ryż z obiadu albo po...

Placki jogurtowe

Dodane przez: Krystyna32

Placki jogurtowe

Delikatne i puszyste placki. Mi...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE