Placki owsiane z marchewką

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Kolejny pomysł na pyszne, puszyste placki bez grama mąki. Moje dzieci je uwielbiają, a i ja też bardzo chętnie zajadam je na śniadanie. Placki te są bardzo delikatne, smakują wyśmienicie zarówno na ciepło jak i na zimno. Polecam wypróbować ten prosty przepis na pyszne placuszki :)

  • 20 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 marchewka (u mnie 120g po obraniu)
    – 100g płatków owsianych górskich
    – 150ml kefiru
    – 2 jajka
    – 1 łyżeczka cynamonu
    – 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    – słodzidło wg smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki owsiane z marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Płatki zalać kefirem i odstawić na około 15-20 minut aby zmiękły. Marchewkę zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, dodać do płatków. Dodać jajka, cynamon, słodzidło i proszek do pieczenia i wszystko dokładnie wymieszać. Smażyć na średnim ogniu, na suchej, mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni z obu stron na rumiano. Wykładać po jednej łyżce ciasta w niewielkiej odległości od siebie, przewracać na drugą stronę dość ostrożnie, ponieważ placki są bardzo delikatne. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować