PLACKI NA BOGATO

0 (0 ocen)

  • 30 min

PRZEPIS NA ZWYKŁE PLACKI ZIEMNIACZANE UDOSKONALIŁAM SAMA, TROCHĘ ZNUDZONA KLASYKĄ. SZYBKO ZNALAZŁY WIELBICIELI WŚRÓD ZNAJOMYCH I DZIECI. NAJLEPSZE JEST TO, ŻE KAŻDY MOŻE MODYFIKOWAĆ TEN PRZEPIS WG WŁASNEGO GUSTU.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 KG ZIEMNIAKÓW, 3-4 ŁYŻKI MĄKI PSZENNEJ, 1 SUROWE JAJKO, SOLI WG UZNANIA, 20 DAG SERA ŻÓŁTEGO, 15 DAG PIECZAREK, 2 KABANOSY LUB MAŁY KAWAŁEK SUCHEJ KIEŁBASY, 1 ŚREDNIA CEBULA, 1-2 ZĄBKI CZOSNKU, PRZYPRAWA DO DAŃ Z ZIEMNIAKÓW.

Placki na bogato - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SKŁADNIKI PRZED WYMIESZANIEM 1. ZIEMNIAKI ZETRZYJ NA TARCE, DODAJ DO TEGO MĄKĘ, SÓL, WBIJ SUROWE JAJKO, WSYP PRZYPRAWĘ DO ZIEMNIAKÓW.
    POKRÓJ W DROBNĄ KOSTKĘ CEBULĘ, PIECZARKI I KABANOSY POKRÓJ W PLASTERKI, CZOSNEK PRZEPUŚĆ PRZEZ PRASKĘ, SER ŻÓŁTY ZETRZYJ NA TARCE O DUŻYCH OCZKACH.
    WSZYSTKIE SKŁADNIKI DOKŁADNIE WYMIESZAJ.
    SMAŻ NA ROZGRZANYM OLEJU Z OBU STRON DO ZRUMIENIENIA.

Porady

ILOŚĆ DODATKÓW MOŻNA MODYFIKOWAĆ WG WŁASNEGO UZNANIA

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy