Placki mięsno warzywne

4.5 (165 ocen)

  • 1 godz. 30 min

W wakacje często przyrządzam z mamą posiłki, niedawno robiłyśmy te placki.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • - 2 filety z kurczaka
    - 2 papryki
    - 20 dag pieczarek
    - 2 łyżki mąki ziemniaczanej
    - 1 łyżka przyprawy Kucharek
    - 2 jajka
    - 1 cebula
    - 2 łyżki oleju + olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (165 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki mięsno warzywne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa opłukać wodą. Mięso, pieczarki, cebulę, paprykę pokroić w drobną kostkę. Dodać mąkę, olej, jajka i przyprawę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki na około godzinę. Placki smażyć na patelni na złocisty kolor. Podawać na ciepło polane ketchupem.

Porady

Jajka lepiej roztrzepać na oddzielnej misce, aby łatwiej wymieszały się z pozostałymi składnikami. Pieczarki można zastąpić ogórkami kwaszonymi.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować