Placki jogurtowe z białą czekoladą i jagodami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

szybkie, delikatne i smaczne.

  • 20 min
  • Dla 5 osób
  • Średni

Składniki:

  • 125 g jogurtu naturalnego
    1/4 szklanki mleka
    2 jajka
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyzeczka proszku do pieczenia
    1 łyzka cukru
    1 łyzeczka cukru z prawdziwa wanilią
    szczypta soli
    1 szklanka jagód
    50 g białej czekolady , drobno posiekanej lub pokruszonej
    oliwa do smażenia
    cukier puder do oprószenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Pancakes Placki

Placki jogurtowe z białą czekoladą i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Make połaczyc z proszkiem do pieczenia, dodac jogurt, mleko, cukry i , szczypte soli i jajka zmiksować blenderem do otrzymania gładkiej masy.
    Do masy dodac jagody i posiekana białą czekolade, wymieszac.

    2.Patelnie rozgrzac z odrobina oliwy , Na rozgrzana patelnie nakłądac łyzką porcje ciasta . . Smażyć z obu stron na złoty kolor. Przewracać na drugą stronę gdy powierzchnia placka pokryje się pęcherzykami powietrza.
    Po usmazeniu ułozyc na talerzu , oprószyc cukrem pudrem, smacznego:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jagody Jogurt

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować