Placki jaglane z serem camembert, orzechami włoskimi i miętą

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pieczone placuszki z płatków jaglanych z niebanalnymi smakowo dodatkami – charakternym serem camembert, prażonymi orzechami włoskimi oraz orzeźwiającą miętą. Wyśmienita przekąska w sam raz na spotkane ze znajomymi.

  • 60 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 6 łyżek płatków jaglanych
    250 g sera camembert
    100 g łuskanych, prażonych orzechów włoskich
    1 łyżka posiekanej mięty
    4 jajka
    sól do smaku
    pieprz biały mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka Placki Przystawki Przekąski Ser

Placki jaglane z serem camembert, orzechami włoskimi i miętą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki jaglane z serem camembert, orzechami włoskimi i miętą 1. Orzechy potłuc i przełożyć do miski, dodać pokrojony w małą kostkę ser, wsypać miętę. Następnie wbić jajka i wymieszać składniki.
  • Placki jaglane z serem camembert, orzechami włoskimi i miętą 2. Wsypać płatki jaglane oraz przyprawy do smaku – ponownie wymieszać i odłożyć na co najmniej 15 minut.
  • Placki jaglane z serem camembert, orzechami włoskimi i miętą 3. Na wyścieloną papierem do pieczenia formę nałożyć 12 porcji masy, tworząc placki. Piec 20 minut w temp. 180°C. Podawać na ciepło lub na zimno.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta Orzechy Płatki Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować