Placki jaglane

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Banany są bogatym źródłem potasu, a ponadto świetnie sprawdzają się jako składnik placków - są słodkie (nie potrzeba cukru) i dobrze wiążą składniki.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 duży dojrzały banan,
    4 łyżki płatków jaglanych,
    łyżka płatków owsianych górskich,
    jajko

Placki jaglane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banana rozgniatamy za pomocą widelca.
    Dodajemy jajko, płatki owsiane oraz jaglane. Mieszamy.
    Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu przez około 1,5-2 minut - aby się tylko zarumieniły.
    Możemy podać polane łyżeczką miodu.

Komentarze

Podobne przepisy