Placki dyniowo - jaglane z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne i aromatyczne placki.

  • 30 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ugotowana kasza jaglana 1/2 szk,
    mleko 1/2 szk,
    mąka 1 szk,
    jajka 2 szt,
    cukier 2 łyżki,
    puree z dyni 4 łyżki,
    proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki,
    cynamon 1/2 łyżeczki,
    jabłko 1 szt,
    olej do smażenia,
    cukier puder do posypania.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki dyniowo - jaglane z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kaszę jaglaną wymieszać z mlekiem oraz puree z dyni. Dodać jajka, cukier i ponownie wymieszać. Na koniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz cynamonem. Całość zmiksować. Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić w kostkę, dodać do ciasta. Całość delikatnie wymieszać. Łyżką nakładać porcje ciasta i smażyć na oleju na złoty kolor. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować