Placki dyniowe z nutą imbiru

2 (1 ocen)

Pyszne placuszki dyniowe z nutą imbiru. Szybko się je robi i szybko znikają. Dobre na śniadanie, obiad i kolację. Najlepiej smakują ze śmietaną.

Składniki:

  • 600 g dyni bez skóry i miąższu
    2 jajka
    1/2 szklanki mąki pszennej
    szczypta soli
    2 łyżeczki mielonego imbiru
    olej do smazenia
    gęsty jogurt lub śmietana
Wystaw ocenę:

2 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki dyniowe z nutą imbiru - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dynię zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Do startej dyni dodać jajka, makę, szczypte soli oraz imbir. Wszystko dokładnie wymieszać. Rozgrzać patelnię z olejem, łyżką nakładać masę i smażyć małe placki. Osączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podawać z kleksem gęstej śmietany lub jogurtu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia Imbir

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować