Placki drobiowo-warzywne z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Piersi pokroić w drobną kostkę.
2.Pieczarki drobno pokroić i przesmażyć na maśle z kucharkiem - ostudzić.
3.Marchewkę i seler zetrzeć na tarce - szczypiorek pokroić - czosnek przecisnąć przez praskę.
4.Jajka, mąkę ziemniaczaną,majonez i przyprawy rozmieszać widelcem.
5.Rozrobione jajka wymieszać z pokrojonymi składnikami, odstawić,żeby się wszystko przegryzło ( na ok. 10-15 minut ).
6.Piec na rozgrzanym oleju na złoty kolor.
Porady
Placki można podawać z frytkami, ulubioną surówką, keczupem, pieczywem. Można też dodać zamiast szczypiorku koperek, zieloną pietruszkę oraz inne przyprawy wg własnego smaku.
Komentarze