Placki cytrynowe

5 (1 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Placki pełne aromatu cytryny sprawdzą się na śniadanie. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

  • 20 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki pszennej
    3 jajka
    po 1 łyżce soku z cytryny i skórki otartej z cytryny
    4 łyżki mleka
    1 łyżeczka cukru
    szczypta soli
    olej do smażenia
    cukier puder do posypania
    papierowy ręcznik
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Placki

Placki cytrynowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Placki cytrynowe 1. Łyżkę mąki mieszam z mlekiem, skórką z cytryny, cukrem i solą-mieszając doprowadzam do zagotowania, masę studzę. Do masy dodaję żółtka, sok z cytryny, resztę mąki, miksuję, dodaje ubitą pianę z białek, mieszam. Na rozgrzanym oleju smażę niewielkie placki, osączam na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu, podaję posypane cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cytryna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować