Placki cukiniowo-ziemniaczane z dipem koperkowym

0 (0 ocen)

  • 20 min

Smaczne placki z wyczuwalną nutą czosnku.

  • 20 min

Składniki:

  • - 1 cukinia średnia
    - 6 niedużych ziemniaków
    - 3 ząbki czosnku
    - 1 jajo
    - mąka pszenna
    - sól, pieprz, kurkuma, papryka mielona ostra
    -4 łyżki jogurtu naturalnego
    -1 łyżka majonezu
    - 1/2 pęczka koperku
    - szczypta czosnku granulowanego

Placki cukiniowo-ziemniaczane z dipem koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki oraz cukinię trzemy na tarce o drobnych oczkach, dodajemy jajo, sól, pieprz, kurkuma, paprykę i tyle mąki, by konsystencja była dość gęsta. Smażymy na złoto na mocno rozgrzanej oliwie.

    Jogurt, majonez, posiekany koperek oraz czosnek granulowany łączymy i polewamy gotowe placki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy