Placki bananowe z serkiem wiejskim

0 (0 ocen)

  • 25 min

Już kiedyś wspominałam, że mój mały Smakosz uwielbia placuszki, dlatego często smażę jego ulubione smakołyki :) Dziś połączyłam serek wiejski z twarogiem i bananem i wyszły pyszne placki z lekko ciągnącym się wnętrzem. Smakosz był zadowolony i bardzo chętnie zjadł śniadanko :)

  • 25 min

Składniki:

  • 2 bardzo dojrzałe banany, 100g twarogu półtłustego, 200g serka wiejskiego, 1 jajko, 2 łyżki cukru trzcinowego, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 10-12 łyżek mąki ryżowej, olej kokosowy do smażenia.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Placki

Placki bananowe z serkiem wiejskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgnieść widelcem razem z twarogiem, dodać serek wiejski (razem z płynem), jajko, cukier- wymieszać. Dodać proszek do pieczenia i 10 łyżek mąki, wymieszać. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, jeśli będzie zbyt rzadkie dodać jeszcze troszkę mąki.
    Smażyć na mocno rozgrzanej, nieprzywierającej patelni, na średnim ogniu z obu stron na złoty kolor. Podawać z ulubionymi dodatkami. Dziś padło na jogurt naturalny z odrobiną miodu, orzechy, daktyle i smażony sezam, pysznie było :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować