Placki bananowe

  • wyświetlono: 193 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Bardzo łatwy sposób na wykorzystanie dojrzałych bananów. Od razu przygotuj podwójną porcję i podaj z ulubionymi owocami, miodem, czekoladą lub bitą śmietaną.

IMG_20190610_172103
  • 10 porcje
  • 10min
  • Łatwy

Składniki

1 duży miękki, dojrzały banan
40g waniliowego budyniu w proszku
1 jajko
0,5 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego

Sposób przygotowania przepisu:

Placki bananowe

  • 1. Banana rozgniatamy bardzo dokładnie widelcem, dodajemy jajko, proszek do pieczenia budyń i oliwę. Składniki dokładnie mieszamy. Rozgrzewamy suchą patelnię do naleśników. Wykładamy po łyżce masy na patelnię i smażymy z obu stron na złoty kolor.
    Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

plackibananybananplacuszkipancakeschlebek bananowybez cukrudojrzałe bananyplacki bananowenaleśniki bananowe

Komentarze

Podobne przepisy

Placki bananowe

Dodane przez: Szarlota

Placki bananowe

Słodkie wspomnienie wakacji

Placki bananowe 1

Dodane przez: agnieszkaglg

Placki bananowe z borówkami

Zdrowe placki w parę minut. Idealne...

Placki owsiano-bananowe z czekoladą

Dodane przez: sweet-amelia

Bananowe placki z płatkami owsianymi

Szybkie, proste i pożywane placki...

Placki bananowe

Dodane przez: Michał Wrzosek

Placki bananowe

Placki bananowe to doskonały pomysł...

image-0k26ylt

Dodane przez: izek

Placki ryżowe z gruszkowo-bananowym sosem

Ryż nie musimy jeść tylko na sypko...

Placki bananowe z serkiem wiejskim.

Dodane przez: Armi As

Placki bananowe z serkiem wiejskim

Już kiedyś wspominałam, że mój...