Placki bananowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 5 min

Słodkie mięciutkie i ekspresowe w wykonaniu placki na sniadanie

  • 5 min

Składniki:

  • 1 jajko
    1 banan
    około 1/2 szklanki mąki
    szczypta soli
    szczypta imbiru
    szczypta cynamonu
    olej do smażenia
    z podanych składników wychodzi ciastko na 1 patelnię racuchów, około 5,6 sztuk

Placki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy dodajemy rozgniecionego widelcem banana (szybciej i łatwiej użyć blendera)
    Dodajemy szczyptę soli i doprawiamy szczyptą imbiru oraz cynamonem (w oryginalnym przepisie była kurkuma, której nie miałam więc zmieniłam smak),a na koniec wsypujemy mąkę.
    Mąki powinno być tyle aby ciasto uzyskało konsystencje jak na kluski lane. Placki smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia. ( trzeba uważać bo szybko można przypalić)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy