Słodkie mięciutkie i ekspresowe w wykonaniu placki na sniadanie
5 min
Składniki:
1 jajko
1 banan
około 1/2 szklanki mąki
szczypta soli
szczypta imbiru
szczypta cynamonu
olej do smażenia
z podanych składników wychodzi ciastko na 1 patelnię racuchów, około 5,6 sztuk
Placki bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajko roztrzepujemy dodajemy rozgniecionego widelcem banana (szybciej i łatwiej użyć blendera)
Dodajemy szczyptę soli i doprawiamy szczyptą imbiru oraz cynamonem (w oryginalnym przepisie była kurkuma, której nie miałam więc zmieniłam smak),a na koniec wsypujemy mąkę.
Mąki powinno być tyle aby ciasto uzyskało konsystencje jak na kluski lane. Placki smażymy na rozgrzanym oleju do momentu zarumienienia. ( trzeba uważać bo szybko można przypalić)
Komentarze