Placek z tapioki a'la pizza

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

To doskonały pomysł na błyskawiczny posiłek. Do jego przygotowania użyłam tapioki nawodnionej, która jest produktem bezglutenowym, hipoalergicznym, 100% naturalnym, bez konserwantów, lekkostrawnym oraz bardzo pożywnym.

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • (1 placek o średnicy 20 cm)
    1 saszetka (90g) tapioki nawodnionej
    3 łyżki przecieru pomidorowego (może być sos lub ketchup)
    3 pieczarki + 1 łyżka oleju
    1 plaster żółtego sero
    Ponadto:
    pomidorki koktajlowe
    dowolny sos
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pizza Przekąski

Placek z tapioki a'la pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Obrane pieczarki należy pokroić w plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju, a żółty ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
    Przygotować placek z tapioki.
    Tapiokę przesypać na patelnię z nieprzywierającą powierzchnią o średnicy 20 cm.
    Powierzchnię i brzegi placka należy delikatnie wyrównać.
    (Ja to robię delikatnie potrząsając patelnią.)
    Placek podgrzewać na średnim ogniu przez około 1 minutę z każdej strony.
    Gotowego umieścić na talerzu i posmarować przecierem pomidorowym oraz posypać serem.
    Następnie ułożyć pieczarki oraz połówki pomidorków koktajlowych.
    A'la pizzę najlepiej podawać bezpośrednio po przyrządzeniu z dowolnym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tapioka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować