Placek z sezonowymi owocami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Bardzo smaczny ucierany placek, a co najważniejsze bardzo szybko się go robi. Z świeżymi owocami smakuje najlepiej. Polecam.

  • 60 min

Składniki:

  • 250 g margaryny złota palma
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    170 g cukru pudru
    5 jajek
    250 g mąki
    budyń śmietankowy

    400 g różnych sezonowych owoców np. maliny, jagody,borówki,poziomki, porzeczki, truskawki,
    1 łyżka mąki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Placek z sezonowymi owocami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę, wbijaamy po jednym jajku. Mąkę, budyń i proszek przesiewamy do masy jajecznej. Miksujemy chwilkę do połączenia skladników. Ciasto wykładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Owoce obtaczamy w mące i układamy na cieście. Pieczemy ok. 50 minut w 170 stopniach.

Porady

Latem przygotowywuje to ciasto ze świeżych owoców, a zimą z mrożonych.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować