Placek z pierniczkami

5 (177 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Pyszny kolorowy lekko kwaskowy

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6jajek
    1 szkl maki
    1 szkl cukru
    1lyzeczka proszku do piecz.
    3 lyzki oleju

    Bita smietana:
    0.5l smietany30%
    2galaretki wisniowe

    Smazone jablka:
    1kg jablek
    0.5szkl cukru
    2galaretki cytrynowe

    Dodatkowo:
    ok 30dag nadziewanych pierniczkow
Wystaw ocenę:

5 (177 ocen)

Zobacz również:

Placek Desery

Placek z pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt Bialka oddzielic od zoltek.Bialka ubic dodac cukier nastepnie zoltka. Make wymieszac z proszkiem i dac do jajek a na koncu olej. Wylac na blache i piec ok 30 min w temp 170-180'C po wystudzeniu przekroic

    Jablka obrac i zetrzec na tarce dodac cukier i dusic do miekkosci jablek na koncu dac galaretki i troszke przestudzic zeby byly cieple i przelozyc na dolny biszkopt

    Miedzy jablka a smietane dac pierniki

    Galaretki wisniowe rozpuscic w szkl wody i zostawic do lekkiego stezenia nastepnie ubic smietane i dodac galaretke
    Ubita smietane wylac na pierniki i dac pozostaly biszkopt posypac cukrem pudrem

Porady

Zamiast smazyc jablka mozna dac gotowe jablka ze sloika wystarczy je zagotowac i wdypac galaretki

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować