Placek z jabłkami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ciasto-Zmiksować jajka z cukrem i olejkiem.Przesiać mąki z proszkiem, trochę wymieszać łopatką, potem miksować. Lecz podczas miksowania dolewać olej.Wylać do blaszki 30x40,wyłożonej papierem do pieczenia.
2.nadzienie-Jabłka obrać, kroić na plasterki i układać na cieście. Posypać cukrem cynamonowym. Można zwykłym cukrem i cynamonem.
3.Dodatkowo posypać płatkami migdałowymi, albo jak ktoś woli pokrojonymi orzechami.
4.kruszonka-Zmiksować masło z cukrem, potem z przesianą mąką. Nie zagniatać, tylko rozsypać po jabłkach.
5.Piec ok.1 godz.w 175 *C. Po przestygnięciu oprószyć cukrem pudrem.
Komentarze