Placek z botwinką i fetą

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Dziś przepis na kolejny placek wymyślony na biegu, z tych produktów, które miałam w lodówce. Polecam :)
Uwielbiam takie przepisy, w których wszystko ląduję w jednej misce, miesza się, potem tylko kilka minut na usmażenie i mamy pyszne i pożywne śniadanie. Spróbujcie

  • 15 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • – 1 jajko
    – 50g jogurtu naturalnego typu greckiego
    – 100g sera feta
    – 2 garście posiekanych liści botwinki
    – 20g mąki (u mnie orkiszowa)
    – 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia
    – zioła i przyprawy wg smaku (u mnie tylko pieprz i kurkuma)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Placek Śniadanie

Placek z botwinką i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko rozbełtać z jogurtem, dodać fetę pokrojoną w drobną kostkę, posiekane liście botwinki, mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy i wszystko dokładnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na suchą, mocno rozgrzaną, nieprzywierającą patelnie, wyrównać i smażyć pod pokrywką z dziurką na małym ogniu. Kiedy wierzch się zetnie ostrożnie odwrócić na drugą stronę i smażyć przez kolejne 2 -3 minuty. Podawać z ulubionymi dodatkami.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować