REKLAMA
Prosty, szybki i do tego smaczny placuszek.
Porady
Placek świetnie smakuje z kremem
Ciasto, które robimy "w miedzy czasie". Jest świetnym, szybkim deserem, który pokochają osoby zabiegane i łakomczuchy. Placek włoski super smakuje również następnego dnia po upieczeniu. Fantastyczny smak jabłek połączony z orzechami i słodkimi rodzynkami to idealny dodatek do popołudniowej kawy. Idealne jabłko do tego ciasta to szara reneta, ale mieszane odmiany jabłek delikatesowych też się super sprawdzą. Jeśli chodzi o bakalie to nie powinno zabraknąć orzechów włoskich, reszta uzależniona od naszych gustów smakowych. Najprostszy i najszybszy chyba przepis na ciasto jaki znam. Bez używania jakichkolwiek sprzętów kuchennych, wałków, stolnic i bez wyrabia. Wystarcza miska, łyżka i chęć na pyszny deser. Przepis pierwszy raz przetestowałam 30 lat temu i ciągle testuję :). Za każdym razem smakuje równie dobrze.
Bardzo popularne tu ciasto- troszkę podobne do tortilli, którym możemy zastąpić pieczywo, choć dobrze ,,napakowany" może zastąpić konkretny posilek
Bardzo zdrowy, bez jajek i masła. Spód zrobiony jest z samych bakalii, do masy mleczno-serowej dodałam sporą ilość chia, wierzch tworzy warstwa malinowa. Spora dawka zdrowej żywności a do tego pysznej, bardzo polecam :)
:-) Gorąco polecam (-:
Komentarze