Placek torpeda z owocami sezonowymi

0 (0 ocen)

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybkie i proste w wykonaniu, wilgotne ciasto owocowe

  • 25 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 cukier wanilinowy
    3 jajka
    1 szklanka maślanki
    1 szklanka oleju
    OWOCE:
    truskawki
    borówki
    maliny

Placek torpeda z owocami sezonowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki połączyć, zmiksować. Ciasto wylać na blaszkę, u mnie kształt tortownicy. Na wierzch po całości ułożyć pokrojone owoce, mogą to być truskawki, maliny, borówki, wszystko według upodobań. Piec około 45 minuty w temperaturze 200 stopni.

Komentarze

Podobne przepisy