1.Białka oddzielić od żółtek.
2. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Całość wymieszać.
3. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180* około 20-25 minut
Biszkopt kakaowy:
1. Białka oddzielić od żółtek.
2. Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka, mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia oraz kakao. Całość wymieszać.
3. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temp. 180* około 20-25 minut
Masa budyniowa:
1. Z mleka, cukru i budyniu ugotować budyń.
2. Masło utrzeć, dodawać stopniowo budyń. Podzielić na 2 części.
Polewa:
W małym garnku roztopić margarynę, dodać cukier wodę i kakao.
Całość mieszać aż powstanie gładka polewa.
Przełożenie ciasta:
biszkopt ciemny - pół masy budyniowej - wafel- kajmak - wafel - pół masy budyniowej - biszkopt jasny - polewa czekoladowa - kokos
Komentarze